Kicsik és nagyok

“Adj valakinek egy halat és megetetted egy napra; tanítsd meg halászni és megetetted egy életre” – hangzik a széles körben ismert mondás. Hasonló megfontolás mentén felismertük, hogy a támogatott intézmények, de akár családok életében is akkor tudunk tartós, valós és hatékony segítséget nyújtani, ha a gyermekek mellett az ő nevelésükért felelős személyekkel való értő foglalkozásra is ugyanolyan hangsúlyt fektetünk.

Gondoljunk csak abba bele, hogy a legtöbb támogató szervezet, akármennyire is jelen van egy család, vagy egy gyermekotthon életében, értelemszerűen sosem fog tudni annyi időt eltölteni a gyermekekkel való foglalkozással, mint azok a felelős személyek (nevelők, gondozók, szülők), akik a gyermekek mindennapjában, minden percében jelen vannak. Önkéntesek időszakos jelenléte a gyermekek életében rendkívül fontos és minden esetben pozitív hozadékkal bír, ám a gyermekek életét meghatározó módon befolyásoló személyek minden esetben a nevelők.

Rendkívül fontos ezért, hogy a nevelőknek olyan mentális tréninget, továbbképzést és foglalkozásokat tartsunk és olyan segítséget nyújtsunk, amely által a feladatukat mind eredményesebben tudják ellátni.


Vissza az alapelveink oldalra…