Személyesség

Ha valaki segítségért fordul hozzád, először add meg neki, amit kér, aztán azt, amire szüksége van” (Virginia Satir)

A legtöbb embert, ha megkérdezünk, hogy mi jut eszükbe gyermekeknek, gyermekotthonoknak való adományozásról, egyből a mikuláscsomagok, cipősdobozok és ezek általában egységes tartalma jut eszébe: plüssjátékok, távirányítós kisautók és a legkülönfélébb édességek garmada.

Ezek az adományok minden esetben rendkívül jó szándékú támogatóktól érkeznek, amelyért természetesen köszönet jár, de nagyon fontos kimondanunk, hogy a támogatottaknak a legtöbb esetben nem erre van szükségük.

Ezek a “bevett ajándékok” általában azon információk hiányából származnak, amelyek sajnos sok esetben nem jutnak el a támogatókhoz. Alapítványunk ezen szeretne változtatni.

Az alapítók, akik maguk is nevelők voltak, megtapasztalták, hogy egy rendkívül egyszerű, már-már banális, mégis, nem kellően széles körben alkalmazott elv mentén sokkal hatékonyabb támogatást lehet eljuttatni bárhova: kérdezzük meg, hogy kinek mire van szüksége, ne mi találjuk ki ezt a támogatott helyett és ne lepődjünk meg semmilyen válaszon.

Mennyivel többet ér adott esetben pár köbméter tüzelő, hogy ma is legyen meleg víz, mint több kilogramm csokoládé… érdemes ezen elgondolkodni!


Vissza az alapelveink oldalra…