Bemutatkozás

VONESZO = Volt Nevelők Szolgálata

KÜLDETÉSÜNK, HOGY A GYERMEKVÉDELEMBEN LEGYEN KULTÚRA A SEGÍTŐK SEGÍTÉSE.

A gyermekek érdekében szükséges, hogy minden szakember, aki velük foglalkozhat, az magával is törődjön. Ezért mondjuk azt így egyszerűen, hogy: Boldog felnőtt, boldog gyermek. Szakmailag fejlődni, töltődni szükséges mindenkinek, főleg egy ilyen nehéz terepen.

Missziónkat 2012-ben kezdtük, azóta számos változás történt. Egyre többen ismerik fel az önismerettel és a szakmai személyiséggel való foglalkozás szükségességét. Azonban ezek még mindig csak egy szűkebb rétegnek érhetőek el. Mi azon dolgozunk, hogy ne kelljen ezekért a szolgáltatásokért annyit – vagy akár egyáltalán ne kelljen – fizetni azoknak, akik hátrányos helyzetben lévő gyermekekkel foglalkoznak.

A gyermekek védelme nálunk a velük foglalkozó szakemberek fejlesztésével kezdődik.

Hálásan köszönöm, hogy itt voltatok! Minden eddigi támogató, önkéntes, munkatárs beletette azt, amitől itt tartunk. Több mint tíz éve létezünk. Szeretnénk még jóval több mint tíz évig dolgozni, hogy elérhessük, amit vízióként tűztünk ki: minden gyermekvédelemben dolgozó szakember kapjon a munkájához állandó szakmai segítséget. Vagyis röviden: mindenkinek legyen embere.

Ha valaki segítségért fordul hozzád, először add meg neki, amit kér, aztán azt, amire szüksége van” (Virginia Satir)