Bemutatkozás

Gyermekotthonban lakó gyermekeknek mentoráljuk úgy, hogy nekik és nevelőiknek tartunk foglalkozásokat.

Fő tevékenységünk, amire az alapítvány létrejött, az az, hogy újragondolt, modern módszerekkel, segítsük rendszeresen a gyermekotthonok életét. Alapítónk maga is nevelő volt három évig, és azt tapasztalta, hogy kevesebb figyelem fordul a gyermekekkel foglalkozó nevelőkre. Illetve az adományozás időszakosan jelenik meg az otthonok életében.

Alapítványunk egyszerre foglalkozik tehát a gyermekekkel és a nevelőkkel és tesszük ezt rendszeresen, kiszámíthatóan, előzetes igényfelmérés alapján. Ezért tudunk adományokkal, pénzzel, vagy szakmai jelenléttel segíteni.

Szakembereink (szociális munkás, coach, pszichológus, stb.) olyan foglalkozásokat visznek a nevelőknek, mely számukra mind időben, mind anyagilag elérhetetlen lenne.

Mentor foglalkozások gyermekeknek:

  • digitális tudás fejlesztése
  • ünnepek körüli tematikus alkalmak (gyermeknep, farsang, stb.)
  • táborok

Mentor foglalkozások felnőtteknek:

  • esetmegbeszélő csoportok
  • team coaching
  • egyéni beszélgetések

Az Alapítvány munkájába az alapítás óta számos laikus önkéntes csatlakozott, akik „civilben” a legkülönfélébb területen dolgoznak. Vannak közöttünk (programozók, jogászok, falmászók, tűzoltók, közgazdászok, stb.)

Víziónk: Egy olyan szociális háló létrehozásán dolgozunk, mely a gyermekotthonok komplex segítségére szolgál. Anyagiakban, terményekben, és szakmai jelenlétünkkel segítjük az otthonok munkáját.