Bemutatkozás

VOLT NEVELŐK SZOLGÁLATA = VONESZO

Küldetésünk: Rendszeresen, újragondolt, modern módszerekkel segítjük a gyermekotthonok és más gyermekvédelmi szakszolgálatok életét. Gyermekeknek és nevelőiknek tartunk pro bono tréningeket, foglalkozásokat, önismereti csoportokat.

Alapítónk maga is nevelő volt három évig, és azt tapasztalta, hogy kevesebb figyelem fordul a gyermekekkel foglalkozó nevelőkre. Illetve az adományozás időszakosan jelenik meg az otthonok életében.

Hisszük, hogy a gyermekek tartós fejlődése viszont csak úgy érhető el, hogy a velük foglalkozó nevelőknek is tartunk pro-bono tréningeket. Alapítványunk egyszerre foglalkozik tehát a gyermekekkel és a nevelőkkel és tesszük ezt rendszeresen, kiszámíthatóan, előzetes igényfelmérés alapján. Ezért tudunk adományokkal, táborokkal, tréningekkel vagy szakmai jelenléttel segíteni.

Különös hangsúlyt fektetünk a gyermekek informatikai képességeinek felzárkóztatására és a bennük szunnyadó művészeti szépségek előhozatalára. Az évek során több sikeres együttműködésünk volt kisebb és nagyobb cégekkel, multinacionális vállalatokkal, akik megértve céljainkat támogattak minket azok elérésében.

Szakembereink (szociális munkás, coach, pszichológus, stb.) olyan foglalkozásokat visznek a nevelőknek, mely számukra mind időben, mind anyagilag elérhetetlen lenne.

Mentor foglalkozások gyermekeknek:

  • digitális kompetenciák fejlesztése
  • ünnepek körüli tematikus alkalmak (gyermeknap, farsang, stb.)
  • hiánypótló előadások nőknek
  • művészeti kompetenciafejlesztő alkalmak

Mentor foglalkozások felnőtteknek:

  • szakmai csoportok
  • team coaching
  • dramatikus esetmegbeszélés

Az Alapítvány munkájába az alapítás óta számos laikus önkéntes csatlakozott, akik „civilben” a legkülönfélébb területen dolgoznak. Vannak közöttünk (programozók, jogászok, falmászók, tűzoltók, közgazdászok, stb.)

Víziónk: Szeretnénk, hogy a világban természetessé váljon az, hogy mindenki valós igények alapján, személyesen és rendszeresen adományozzon.

Egy olyan szociális háló létrehozásán dolgozunk, mely a gyermekotthonok komplex segítségére szolgál.