Céljaink

VONESZO központ Beregszászon és Zsobokon

A VONESZO Alapítványt 2012-ben alapította Vitéz András Gyula, miután 2008-2011 között nevelőként megfogalmazta, hogy a gyermekotthonok problémája a támogatók és a támogatások nagyrészt, vagy szinte mind rendszertelenül, kiszámíthatatlanul és személytelenül találják meg az otthonokat és akkor is főleg a gyermekeket. Mi tematikus segítséget szeretnénk adni a gyermekeknek és nevelőiknek egyaránt.

Mára alapítványunk célja, hogy olyan központokat hozzunk létre, ahol a gyermekotthonos gyermekek iskola után rendszeresen megkapják a kellő figyelmet, és felzárkóztatást. Erre azért van szükség, mert egy nevelő gyakran 15-20 gyermekkel kell, hogy elkészítse a házifeladatot. Ráadásul nem is egy korosztálynak, hanem 1-8 osztályosig mindenkivel. Első központunkat Beregszászon szeretnénk létrehozni, ahol minden nap korosztályra bontva, kis csoportokban tudnának tanulni és élményeket szerezni a gyermekek.

Ezekben a központokban a nevelőknek is lehetőségük nyílna arra, hogy frissítsék tudásukat, előadásokat hallgassanak, illetve találkozhassanak nevelőkkel, akik szintén hasonló helyzetben vannak. A nevelőknek heti és havi rendszerességgel lennének itt foglalkozások.

Támogatom!
(k
özlemény rovatba: “VONESZO központ”)