1%

2020 májusában 988.000,- forint gyűlt össze az 1%-os felajánlásokból. Köszönjük!

Hálásan köszönjük, ha idén (is) minket választottál!

Várjuk szeretettel az idei felajánlásokat is.
Adószámunk: 18336999-1-41
/közhasznú szervezet/

Ez a 11 lépés nem is sok.. csak két perc felajánlani, erről van is egy videó:

A nyilatkozatot a legegyszerűbben elektronikusan lehet benyújtani az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján is benyújtható.

Az szja 1+1%-os felajánlásáról a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is lehet rendelkezni.

De hova megy a pénzem?

Nézd meg, hogy melyik szervezet jogosult 1% fogadására, itt online az eSZJA oldalon. Ellenőrizd a weboldalt. Minden szervezet weboldalán fent kell lennie a beszámolóknak. A miénket ITT találod.

Keress és kutass a kereső segítségével!

Fontos, hogy a szervezetek mit és mennyit közölnek magukról. Egyszerűen írd be a keresőkbe az adott szervezet nevét, és amit kidob neked, azon böngéssz. Milyen képet ad magáról? Mennyi valós programról mesélnek, hány önkéntes dolgozik náluk, stb. Keress rá a Facebookon pár önkéntes profiljára.

Egy szervezet csak 1%-ból tartja fenn magát?

Kampányok, magánszemélyek és cégek adományai, projektszintű finanszírozás, pályázatok. Több lábon érdemes állni, ez mutatja a szervezet valós működését. Minket ITT tudsz követni.

Jelentkezz fel a hírlevélre, vagy add meg adataidat az 1% felajánlásakor.

Ha az 1% felajánlásánál megadod email címedet, akkor tudunk minden évben egy-egy beszámolót küldeni a felajánlott összegek felhasználásáról. Ha több üzenetet szeretnél kapni, akkor írj egy emailt a voneszo@voneszoalapitvany.hu címre.

A VONESZO-nál mire elég egy 1% felajánlás?

A VONESZO-nak átlagosan 7000 Ft-ot jelent egy felajánlás és ezzel együtt további missziónk melletti elköteleződést -ami számunkra nagy erőt ad.

Folytatjuk közösen a megkezdett munkát, melyre minden nevelő és az általuk nevelt gyermek számít – egy átlagos keresetű ember 1%-a körülbelül 5-8e Ft értékű.

Volt olyan év, hogy az adózók több mint fele nem ajánlotta fel 1 százalékát. Így megesett, hogy 8 milliárd forintnyi támogatás nem került civil szervezetekhez – annak ellenére, hogy ez egy olyan támogatási forma, ami az adófizetőknek ingyen van.

Gyűjtéseink eredménye:

  • 2020-ban 988.000,- HUF (138 fő)
  • 2019-ben 713.000,- HUF
  • 2018-ban 757.000,- HUF
  • 2017-ben 494.000,- HUF
  • 2016-ban: 420.000,- HUF

Mire fordítjuk az 1%-os felajánlásodat?

Jelenleg a felajánlásokat az improvizációs blayback színházunkra fordítjuk.

Köszönjük!