Kamasz Kaland

Célcsoport:
A gyermekvédelemben élő, lelki egészség szempontjából kockázatcsoportba sorolható kamaszok.

Megvalósulás:
2022.09.21.-2023.07.01. heti rendszeres szerdai napokon 17:00-19:30, 3 tréner és 3 VONESZO-önkéntes, előre tervezetten egy tanévben 23+7 alkalommal; ahol 23, heti szintű találkozás és az év során egy napközis tábor.

Trénereink voltak a 2022/23-as tanévben:
Csillag György, improvizációs színház vezető, mentálhigiénész szakember
Woller Eszter, szakmai önkéntes (pszichológus hallgató)
Vitéz András, pszcihodráma-assz., szupervizor-coach

Így tudsz a részese lenni a kalandnak:
A gyermekek személyes figyelmet kapnak a csoportban 3 önkéntestől és a 3 trénertől. Fejlődésüket így tudjuk segíteni a legjobban. Fogadj be egy vagy több gyermeket egy vagy több tanévre, hogy a programunk fenntartható legyen!

Így támogathatod:
VONESZO Alapítvány
Unicredit BANK: 10918001-00000084-50800003

Támogatási szintek:
8.000,-
1 gyermek 1 alkalmának ráeső költsége
80.000,- 1 szerdai Kamasz Kaland alkalom teljes költsége
230.000,- 1 gyermek egy tanévnyi Kamasz Kalandjának költsége
1.500.000,- 8 gyermek nyári Kamasz Kaland napközis táborának költsége
Közlemény: Kamasz Kaland

Köszönjük!

BESZÁMOLÓ 2022/23: A nyári szünet előtti utolsó két alkalommal mindenki el tudott búcsúzni egymástól. Június a legnagyobb forgatag a családok átmeneti otthonaiban, kiköltöznek családok és a bennmaradás dokumentumait is intézni kell. Az izgalom érezhető volt záró alkalmainkon és mindez a kreativitásban is megnyilvánult. Önkéntes csapatunk kicsit meg is könnyezte a búcsút, lesz, akit valószínűleg soha többé nem fognak látni. Ez az egyik legnehezebben a szociális munkában és úgy összességében az emberekkel való munkában. Idén rajzoltunk, színházaztunk, önismereti játékokat játszottunk és még verset is írtunk. Programunk lényege, hogy a gyerekek legyenek fókuszban, az ő fejlesztésük legyen megtámogatva módszerekkel. Ha ismertek olyan egyetemi hallgatót, aki gyakornoknak szívesen jönne jövőre, akkor lehet ajánlani nekünk.

Itt: woller.eszter@voneszoalapitvany.hu

2023. június
2023. május
2023. április
2022. október

A VONESZO négy alapértéken nyugszik, amelyek a következők: kiszámíthatóság , rendszeresség , személyesség továbbá, hogy a gyermekeknek és nevelőiknek valós igények en nyugvó foglalkozásokat tartson. Fontosnak érezzük, hogy a gyermekek akkor tudnak egészséges és szeretetteljes közegben felnőni, ha az őket nevelők is kiegyensúlyozottan jelen munkájuk során. Ezért a VONESZO szakemberei tréningekkel, szupervízióval, valamint önismereti csoportok megtartásával segíti a nevelőket, míg a gyermekeknek dramatikus délutánokat tartanak.


Korábbi csoportok 2021.09-2022-07

2022. február

Októbertől induló projektünkben dramatikus délutánokon szervezünk Családok Átmeneti Otthonában élő fiatalok számára (CSÁO). Alkalmainkon, számtalan művésztterápiás eszközzel segítjük a fiatalokat, hogy kijátsszák magukból életük nehéz pillanatait. Megismerkednek a dráma eszközeivel – közben növekszik önismeretük. Szeretnénk a projektünket fentarthatóan működtetni, ezért bővítjük rendszeres támogatóink számát, akik kiszámítható módon segítik a dramatikus délutánok hosszútávon történő megvalósulását.

Missziónk során fontosnak tartjuk az őszinte, transzparens kommunikációt, melyben lehetősége van biztonságos környezetben növekedni, mind munkatársainknak, önkénteseinknek, trénereinknek a nevelőknek és a fiataloknak egyaránt. 

A Kamasz Kaland Fejlesztő Alkalmak fő módszere tavasszal az improvizációs színházi technika. Dramatikus, önismereti, fejlesztő délutánok, rajz, vers, ének, mozgás és festés technikával foglalkozunk, lelki egészség szempontjából rizikócsoportba tartozó gyermekvédelmi ellátórendszerbe kerülő gyerekekkel egyfajta pszichoszociális rehabilitációt végzünk. Biztonságos, ítélkezéstől mentes közeget kialakítva meghallgatjuk, támogatjuk és fejlesztjük a hátrányos helyzetű, sokszor elhanyagolt, traumatizált gyerekeket.