Kamasz Kaland, fogadj be!

Célcsoport:
A gyermekvédelemben élő, lelki egészség szempontjából kockázatcsoportba sorolható kamaszok.

Megvalósulás:
2022.09.21.-2023.07.01. heti rendszeres szerdai napokon 17:00-19:30, 2 tréner és 4 VONESZO-önkéntes, előre tervezetten egy tanévben 23+7 alkalommal; ahol 23, heti szintű találkozás és az év során egy napközis tábor.

Trénereink:
Csillag György, improvizációs színház vezető, mentálhigiénész szakember
Vitéz András, pszcihodráma-assz., szupervizor-coach

Így tudsz a részese lenni a kalandnak:
A gyermekek személyes figyelmet kapnak a csoportban 4 önkéntestől és a 2 trénertől. Fejlődésüket így tudjuk segíteni a legjobban. Fogadj be egy vagy több gyermeket egy vagy több tanévre, hogy a programunk fenntartható legyen!

Így támogathatod:
VONESZO Alapítvány
Unicredit BANK: 10918001-00000084-50800003

Támogatási szintek:
8.000,-
1 gyermek 1 alkalmának ráeső költsége
80.000,- 1 szerdai Kamasz Kaland alkalom teljes költsége
230.000,- 1 gyermek egy tanévnyi Kamasz Kalandjának költsége
1.500.000,- 8 gyermek nyári Kamasz Kaland napközis táborának költsége

Közlemény: Kamasz Kaland

Köszönjük!

Olvassátok tovább az oldalt, hogy még több dolgot megtudjatok erről a csodáról!

A VONESZO négy alapértéken nyugszik, amelyek a következők: kiszámíthatóság , rendszeresség , személyesség továbbá, hogy a gyermekeknek és nevelőiknek valós igények en nyugvó foglalkozásokat tartson. Fontosnak érezzük, hogy a gyermekek akkor tudnak egészséges és szeretetteljes közegben felnőni, ha az őket nevelők is kiegyensúlyozottan jelen munkájuk során. Ezért a VONESZO szakemberei tréningekkel, szupervízióval, valamint önismereti csoportok megtartásával segíti a nevelőket, míg a gyermekeknek dramatikus délutánokat tartanak.

Októbertől induló projektünkben dramatikus délutánokon szervezünk Családok Átmeneti Otthonában élő fiatalok számára (CSÁO). Alkalmainkon, számtalan művésztterápiás eszközzel segítjük a fiatalokat, hogy kijátsszák magukból életük nehéz pillanatait. Megismerkednek a dráma eszközeivel – közben növekszik önismeretük. Szeretnénk a projektünket fentarthatóan működtetni, ezért bővítjük rendszeres támogatóink számát, akik kiszámítható módon segítik a dramatikus délutánok hosszútávon történő megvalósulását.

Missziónk során fontosnak tartjuk az őszinte, transzparens kommunikációt, melyben lehetősége van biztonságos környezetben növekedni, mind munkatársainknak, önkénteseinknek, trénereinknek a nevelőknek és a fiataloknak egyaránt. 

A Kamasz Kaland Fejlesztő Alkalmak fő módszere tavasszal az improvizációs színházi technika. Dramatikus, önismereti, fejlesztő délutánok, rajz, vers, ének, mozgás és festés technikával foglalkozunk, lelki egészség szempontjából rizikócsoportba tartozó gyermekvédelmi ellátórendszerbe kerülő gyerekekkel egyfajta pszichoszociális rehabilitációt végzünk. Biztonságos, ítélkezéstől mentes közeget kialakítva meghallgatjuk, támogatjuk és fejlesztjük a hátrányos helyzetű, sokszor elhanyagolt, traumatizált gyerekeket.