Így dolgozunk

Gyermekotthonok támogatása a “CORE” projektünk

Gyermekek számára értelmes kikapcsolódást viszünk, míg a felnőttekkel szakemberek foglalkoznak kis csoportokban. Célunk, hogy a nevelők és a gyermekekkel fogolakozók tudjanak fejlődni, töltődni, éstudjanak adni a gyermekenek. Ugyanis ha a nevelők kapnak, akkor tudnak adni. Kipihent és szakmailag felkészült nevelőkre van szükség. Ők nevelik a jövő nemzedéket.

Jelenleg Erdélyben Zsobokon és Kárpátalján két helyen (Ráton és Rahón) dolgozunk állami gondozásban lévő gyerekekkel és a velük foglalkozó szakemberekkel, nevelőszülőkkel. Zsobokon egy 60 fős gyermekotthonba, Ráton egy 30 gyermeknek otthont nyújtó intézetbe (4 épületben 2-2 nevelőszülő nevel gyermekeket) és Rahón egy 10 gyermeket nevelő nevelőszülőpár házába járunk rendszeresen, hogy szakmai támogatást nyújtsunk, tehermentesítsünk, felmérjük a szükségleteket és megoldást találjunk azokra, amennyiben a mi kompetenciánk alá esnek.

Nyári tábor, családsegítés

Táborainkban több intézmény számos gyermekének biztosítjuk, hogy Magyarországra jöhessenek, és itt tölthessenek 1 hetet, 10 napot.

Kulturális és sportprogramokkal, játékokkal és beszélgetésekkel igyekszünk hozzájárulni, hogy ők is megtapasztalhassák, milyen az, amikor egy nagycsalád nyaral.

Önkéntesek csapatépítése

Természetesen nagy figyelmet fordítunk arra, hogy munkánkba olyan elkötelezett, hozzáértő hivatásos és laikus segítők kapcsolódjanak be, akik jelenléte pozitív hatással van azokra az emberekre, akikkel dolgozunk. Ahhoz, hogy ez minél inkább igaz lehessen rendszeresen szervezünk képzést önkénteseinknek is.