Nagyszőlősi családtámogatás

Mentorálás és szociális menedzsment

Maga a tevékenység: Kárpátalján 2006-ban elindult a családtípusú gyermekotthonok támogatási rendszere. Ez a rendszer további támogatásra szorul. Olyan magyar ajkú nevelőszülőket keresünk fel Kárpátalján, szeretnének befogadni állami otthonokban élő gyermekeket. Anyagi biztonságot, önkéntes jelenlétet és szakmai hátteret biztosítunk számukra.

Ahonnan indult: 2014 tavaszán egyik napróla másikra nehezedett meg a kárpátaljai magyar családok sorsa. Ekkor indultunk útnak és találtuk meg első családunkat, akiket máig támogatunk. Azóta lehetőségünk nyílt több család támogatására.

Víziónk: Szeretnénk a lehető legtöbb kárpátaljai családot bevonni a támogati rendsezrünkbe, melynek lényege egy szociális háló lesz. A családok rendszeres oktatásban és mentorálásban vesznek majd részt általunk.

Csatlakozási pontok: Olyan önkéntesek jelentkezését várjuk, akik jelenleg a kidolgozásban segítenek, majd 2019 őszétől pedig a családok mentorálásában. Erről részletesen tájékoztatunk, ha jelentkezel önkéntesnek hozzánk.

A programról bővebben

Jelentkezz önkéntesnek!