Zsoboki alkalmak

Rendszeresen foglalkozásokat tartunk Zsobokon

Maga a tevékenység: Évente öt alkalommal megyünk Zsobokra, és amíg 6-8 önkéntes foglalkozik a gyermekekkel, addig szakembereink a nevelőknek tartanak teamcoaching és workshop jellegű csoportot. Célunk, hogy kipihent, feltöltődött, szakmailag érett, motivált nevelők/nevelőszülők foglalkozzanak a gyermekekkel. Coaching beszélgetések, tréningek, találkozások során más nevelőkkel, foglalkozások formájában csupa hasznos alkalmat, játékot és egyéni beszélgetések lehetőségét biztosítjuk.

Ahonnan indult: Amikor 2012-ben négy önkéntesünk elindult, hogy személyesen is felkeressen intézményeket, akkor itt találtunk nyitott fülekre. 2013 februárjában tartottuk az első alkalmat, és azóta is töretlenül járunk Zsobokra.

Víziónk: Olyan hosszú távú együttműködésben gondolkodunk, ami biztos alapot ad Zsoboknak a kiszámítható szervezeti működéshez.

Csatlakozási pontok:

Gyermek csoport: Olyan önkéntesek jelentkezését várjuk, akik nyitottak olyan alkalmakra, ahol előre nem látható történésekre kell számítani. A gyermekek életébe lépünk be akkor, amikor éppen a pihenőidejüket töltik, tehát hétvégén. Minden alkalomra viszünk nekik foglalkozásokat, de csak az ő ritmusukban tudjuk ezt velük megtartani. Számolni kell az otthon életében történő aktualitásokkal, azzal, hogy hány gyermek tartózkodik éppen az intézményben és, hogy milyen az időjárás.

Felnőtt csoportok: Olyan szakképzett önkénteseket várunk, akik legalább egy évre csatlakoznak hozzánk, és elkötelezetten segítik alkalmainkat. További részleteket a csoportok jellegéről jelentkezésed után tudunk mondani.

Jelentkezz önkéntesnek!