“Gyertek játszani!”

Már-már hagyományossá vált, hogy az újév első zsoboki látogatása összefűződik a farsangi mulatsággal. Idén sem volt másképp! Öt önkéntesünkkel autóba pattantunk, s világraszóló farsangi bulit szerveztünk a Zsoboki Bethesda Otthon lakóinak.

Persze napközben sem unatkoztunk: délelőtt még átkirándultunk a szomszéd faluba, ahol meglestük a farsangi készületet, díszleteket gyártottunk az esti buliba, s arcot is festettünk. Az esti buli örökre emlékezetes marad a színes, világító karkötőkről, a helyi DJ személyre szabott számairól és különböző tánc-koreográfiákról – mellyel a résztvevők készültek.

Mégis, a sok programon túl a legfontosabb a gyerekekkel és a nevelőkkel való személyes kapcsolat, beszélgetések, összenevetések, beszédes pillantások. Nyolcadik éve járunk Zsobokra, s bátran kijelenthetjük, hogy haza érkezünk. Nagy öröm számunkra, hogy a Petőfi ösztöndíjjal Zsobokon tartózkodó segítő is mindig nagy lelkesedéssel veti bele magát a program szervezésbe.

A buli másnapján nem rohantunk vissza Budapestre, hanem részt vettünk a református istentiszteleten – ez jó alkalom, hogy kapcsolódjunk a falu életébe, s még egy órát a gyerekek mellett töltsünk, akik örömmel veszik ezt. Hazafele sokáig csöndben ültünk, egy-egy emlék aztán felkavarta az állóvizet, eszmecsere, élmény-megosztás következett. Megbeszéltük, mi volt jó, esetleg mit csináljunk másképp legközelebb. Végső soron a hála maradt bennünk, mikor elbúcsúztunk egymástól a Mexikói úti metrónál.

Dreiszker Zsóka – projektvezető